REBEKAH MELDRUM – REBEKAH MELDRUM (EP)

Rebekah Meldrum levert met een titelloze EP haar solodebuut af. Eerder was er de release van ‘Live at The Slippery Noodle’, een album dat ze in 2016 met Paul Holdman opnam, die ook nu weer als gitarist bij de opnames aanwezig was.

Elk van de zeven nummers (die Meldrum en Holdman schreven) is doordrenkt van de liefde en de passie die Rebekah heeft voor muziek. Het is bijna met een religieuze eerbied, wat volkomen logisch is gezien het feit dat ze een dochter van een prediker is, die opgroeide met het zingen in de kerk. "Religie en blues zijn altijd zo nauw verwant geweest", vindt ze. "Ik luisterde al mee naar Koko Taylor toen ik acht jaar oud was en, toen wist ik al welke weg ik ging nemen…". Rebekah is niet de “standaard” of voorspelbaar. Ze is methodisch, zo niet hypnotiserend. Voor Rebekah begint het songwriting-proces als ze de teksten in haar hoofd heeft en "zelfs de gitaarriffs en de solo's”, vertelt ze. “Dan bewerkt Paul Holdman alles en verfraait het met zijn eigen nuances. Wanneer we dan alles samendoen, gebeurt de magie…”.

Rebekah neemt je mee op een reis die meerdere decennia weerspiegelt en, die als einddoel heeft om evenveel te bereiken als de bestemmingen zelf. Van de allereerste noten die je rechtstreeks in de Mississippi delta droppen (met nummers als “Set Your Soul Free” en “Whiskey and Wine”, waarmee het album opent), via funky excursies (als “Ain’t Thinking Bout You” en “Coat Tails”) die van het achterland tot in de binnenstad gaan. De rust vind je in mooie ballades als Far Away” en “I’m Here”.

Het is magie, maar het is geen illusie. Rebekah Meldrum is een muzikale goochelaar, die je met haar songs wil betoveren.

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01. Set Your Soul Free - 02. Whiskey and Wine - 03. Far Away - 04. Ain’t Thinking Bout You - 05. Gypsy - 06. Coat Tails - 07. I’m Here
Words/music © 2019 by: Rebekah Meldrum & Paul Holdman

Album line-up:
Rebekah Meldrum: vocs /  & Paul Holdman: guitar / David Murray: bass / Kevin Kouts: drums / PJ Vinger: trumpet / Richard Dole: trombone & Patrick Long: harmonica (3,6), Tad Robinson: harmonica (1,2,5) – vocs (7)

Discography Rebekah Meldrum:        
Rebekah Meldrum (EP,7#) [2019] | Live at The Slippery Noodle, by Rebekah Meldrum & Paul Holdman [2016] |

Artiest info
Website  
 

video